Thread Number: 34179
SQ Balancing Issue
[Down to Last]

automaticwasher.org's exclusive eBay Watch:
scroll >>> for more items --- [As an eBay Partner, eBay may compensate automaticwasher.org if you make a purchase using any link to eBay on this page]
Post# 513144   4/22/2011 at 22:02 (4,832 days old) by Supersurgilator (Indiana)        

At the laundromat that I frequent, there are 8, 1991 SQ toploaders, 4 of which have balancing problems. On these machines, the tub starts to move right after the water is pumped out and it trips the unbalanced sensor, however the load is never unbalanced. I've also noticed that on these machines the tub seems to be pushed to the back of the machine. I'm thinking that this is a problem with the springs? Any other ideas? It is one of those things that bothers me and I really want to figure out the reason for it.




Post# 513203 , Reply# 1   4/23/2011 at 10:07 (4,832 days old) by mrb627 (Buford, GA)        
Leveling or Springs

mrb627's profile picture
Sounds like the machines are not properly leveled or there are broken springs.

Malcolm



Forum Index:       Other Forums:                      



Comes to the Rescue!

The Discuss-o-Mat has stopped, buzzer is sounding!!!
If you would like to reply to this thread please log-in...

Discuss-O-MAT Log-In



New Members
Click Here To Sign Up.



                     


automaticwasher.org home
Discuss-o-Mat Forums
Vintage Brochures, Service and Owners Manuals
Fun Vintage Washer Ephemera
See It Wash!
Video Downloads
Audio Downloads
Picture of the Day
Patent of the Day
Photos of our Collections
The Old Aberdeen Farm
Vintage Service Manuals
Vintage washer/dryer/dishwasher to sell?
Technical/service questions?
Looking for Parts?
Website related questions?
Digital Millennium Copyright Act Policy
Our Privacy Policy